Produktbeskrivelse
SANCHEZ KAFFE fra Costa Rica Tarrazù
Costa Rica kan prale af otte kaffedyrkningsregioner, hvoraf den mest berømte er Tarrazù. Afgrænset af Stillehavet i vest og bjergkæden Cordillera Central i øst, er det en region, med frodig vegetation og betagende udsigt. Frem for alt er Tarrazù et ideelt sted at dyrke Arabica – Kaffe. Høje højder og en sedimentær jordsammensætning favoriserer den glatte og fine syre, som disse kaffer er berømte for, mens den nærliggende Pirris – flod forsyner regionen med ferskvand.
Kooperativet CoopeTarrazù har længe været etableret i denne region og blev grundlagt i 1960.
Før grundlæggelsen var der ingen vådmøller i nærheden, hvor bønderne kunne bringe deres kaffe til, så kaffen blev for det meste solgt til mellemmænd. Bønderne havde også lidt viden om kaffeproduktion, hvilket resulterede i lave udbytter af deres hårde arbejde.
I dag er CoopeTarrazù det største kooperativ i regionen med mere end 5000 medlemmer, der leverer deres kaffebær til den fælles vådmølle. En del af deres strategi er at øge produktiviteten gennem forskellige træningsprogrammer og ingeniørgårdsbesøg. Ud over kaffeproduktion af høj kvalitet er medlemmerne forpligtet til den sociale udvikling af lokalsamfundene samt miljøbeskyttelse gennem miljøvenlig praksis. Blandt deres initiativer er genbrugsprogrammer, brug af vedvarende energi og reduktion af vandforbruget.
Takket være sine gunstige jord – og klimaforhold er regionen berømt for at producerer nogle af de bedste kaffe i verden. De høje højder og dermed lave temperaturer om lader bærrene modnes langsommere, hvilket resulterer i en tæt bønner, der kvalificerer kaffen som
Strictly Hard Bean (SHB)
Kaffe fra Tarrazù har allerede vundet flere internationale barista – og cupping – konkurrencer.
SANCHEZ KAFFE fra Costa Rica have en medium fylde, er velafbalanceret overraskelse med en frisk og sød syre.
Tarrazu kaffe ofte betegnet som noget af verdens bedste kaffe.’Fin syre med fløjlsblød eftersmag.